ΚΥΤΑ Ελλάς

Χρύσα Aparna Αποστολοπούλου

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στην Αθήνα.

Σπούδασα Στατιστική στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, και για πολλά χρόνια απασχολήθηκα σε επιχείρηση με αντικείμενο το εμπόριο ελληνικών χειροποίητων κοσμημάτων. Ακολουθώντας την ανάγκη μου για δημιουργική έκφραση, την περίοδο της εγκυμοσύνης μου έμαθα να φτιάχνω κοσμήματα με την πολύ παλιά τεχνική της κομποδετικής. Το μακραμέ λειτουργεί για μένα σαν διαλογιστική πρακτική. Οι ημιπολύτιμες πέτρες με μαγεύουν και με εμπνέουν στις δημιουργίες μου. Η ζωγραφική αποτελεί επίσης μέσο έκφρασης και πηγή χαράς.

Η σχέση μου με τη γιόγκα ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια, όταν αναζήτησα έναν τρόπο να αναπνέω πιο βαθιά και συνειδητά. Και με το πρώτο μάθημα που παρακολούθησα, ανοίχτηκε ένας άλλος κόσμος, ένας νέος τρόπος σύνδεσης με τον εαυτό μου.

Εξασκήθηκα πολλά χρόνια στη Hatha yoga, και εμβάθυνα στις πρακτικές μέσω σπουδών με τη Satyananda Yoga Academy of Europe στη Σόφια, στα επίπεδα Ι και ΙΙ. Έκανα εκπαίδευση δασκάλων Hatha Yoga με τον Μιχάλη Mahatma Ευαγγελίδη και τη Swami Nirvikalpa, και μετά ανακάλυψα την Κundalini Yoga. Ένα απόλυτα καινούργιο κεφάλαιο ανοίχτηκε με την εκπαίδευσή μου με τη Μαρίνα Amar Dev Kτίστη στο Kundalini Yoga Teachers Training level I, ένας δρόμος μαγικός. Συνεχίσω την πορεία μου σε αυτό το μονοπάτι με εκπαιδεύσεις όπως το Conscious Communication level II και συμμετοχή σε κύκλους μαθημάτων της δασκάλας μου Αmar Dev.

Η αισθητική και η αρμονία αποτελούν βασικές μου ανάγκες, και επιδιώκω να τις εφαρμόζω σε όλες τις διαστάσεις της ζωής μου, ισορροπώντας μεταξύ επαγγέλματος, οικογένειας, διδασκαλίας και καλλιτεχνικής δημιουργίας.