ΚΥΤΑ Ελλάς

Σοφία Ρόκα Navjiwan Kaur

Η Navjiwan Kaur, κατά κόσμον Ρόκα Σοφία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και διαμένει. Από μικρή ηλικία έδειξε κλίση προς την ζωγραφική ενώ υπήρξε μαθήτρια του κλασικού μπαλέτου για 15 χρόνια. Πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός ασχολείται με τον κλάδο αυτό μέχρι και σήμερα.

Οι μεγάλες της αγάπες είναι η Ζωγραφική και η γιόγκα, η ίδια συχνά παρατηρεί το ένα να εμπνέει το άλλο. Η γιόγκα ήρθε στη ζωή της το 2011 όταν ξεκίνησε ως μαθήτρια Mysore-Ashtanga yoga με δασκάλα τη Μαρία Anoop Kaur Μυτιληναίου. Το 2013 επίσης με δασκάλα τη Mαρία Αnoop έκανε το πρώτο της μάθημα στην κουνταλίνι γιόγκα και αυτό ήταν. Είχε γίνει η αρχή. Ασκήθηκε ως μαθήτρια της κουνταλίνι γιόγκα για 3 χρόνια και το 2016 αποφάσισε με ενθουσιασμό και αγάπη να παρακολουθήσει το Teacher Training level 1 Kundalini yoga by Yogi Bhajan της Karam Kriya. Με δασκάλες τις Jiwan Shakti, Sohan Kaur και Suhab Kaur ολοκληρώνει το 2017 με επιτυχία την εκπαίδευση αποκτώντας το αναγνωρισμένο από την K.R.I. certificate του instructor level 1, 220hrs.

Έκτοτε παραδίδει μαθήματα kundalini yoga ανελλιπώς και συνεχίζει την εκπαίδευση της. Στη διάρκεια αυτής της πορείας παρακολούθησε και παρακολουθεί μέχρι και σήμερα σεμινάρια με διάφορους δασκάλους, μερικοί εκ των οποίων Basantpal Kaur, Shiv Charan Singh, Caroline Cowan, Jiwan Shakti Kaur, Roberto Cagliero, Satya Singh, Tarn Taran Singh, Hari Simran και άλλοι. Το 2017 ένα καινούριο μονοπάτι άνοιξε. Παρακολούθησε και ολοκλήρωσε τον σαμανικό θεραπευτικό τροχό της παράδοσης των queros, με δάσκαλο τον Κωνσταντίνο Φούτρη και το 2018 και 2019 ακολούθησε ο 1τος και 2ρος βαθμός στο ρέικι.

Η Navjiwan θεωρεί ότι η γνώση και η μαθητεία δεν τελειώνουν ποτέ εάν θέλουμε να προχωράμε και να εξελίσσουμε τον εαυτό μας, ούτως ή άλλως είναι το πιο όμορφο δώρο που μπορούμε να του κάνουμε. Όραμα της να εμπνέει τους μαθητές φίλους, συνοδοιπόρους στο να αναγνωρίζουν το μονοπάτι τους και να το ακολουθούν με σιγουριά ευγνωμοσύνη και ενθουσιασμό.