ΚΥΤΑ Ελλάς

Σύλλογος Δασκάλων Κουνταλίνι Γιόγκα Ελλάδας

Τάνια Φύτρου Manpreet Shakti Kaur

Ονομάζομαι Τάνια Φύτρου και το πνευματικό μου όνομα στην Kundalini Yoga είναι Manpreet Shakti Kaur. Γεννήθηκα στην Αθήνα και κατάγομαι από τη μαγική Σαντορίνη, από το πιο ξακουστό ψηλότερο χωριό του νησιού, τον Πύργο Καλλίστης.

  • Μουσικές σπουδές με το Αρμόνιο και ιδιαίτερα το Δίσκαλο Αρμόνιο, στον Φίλιππο Νάκα. (1993-2002 και 2014-2015).
  • Επιπλέον, σπούδασα στη «Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων Σιβιτανίδειος» ως Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής (2007-2009 . Με εντυπωσιάζει αφάνταστα η μεταμορφωτική εξέλιξη του ανθρώπου μέσα από τη Διατροφή σε όλα τα επίπεδα.
  • Έπειτα, από το 2012 ξεκίνησα τις καλλιτεχνικές σπουδές μου στη Φωτογραφία και πήρα Υποτροφία στη Σχολή Φωτογραφίας «Orama Photography Studies» (2014-2017). Συνεχίζω σταθερά κάνοντας σεμινάρια με αναγνωρισμένους φωτογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό έως και σήμερα. Η Φωτογραφία είναι η ψυχοθεραπεία μου και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μου.

Η Kundalini Yoga, μπήκε στη ζωή μου με έναν αγαπησιάρικο και μυσταγωγικό τρόπο το 2012, σαν ένας ανεμοστρόβιλος αλλαγών και νέων ξεκινημάτων, ισοπεδώνοντας κομμάτια του παρελθόντος μου. Με έφερε από την πρώτη στιγμή απέναντι στον εαυτό μου για να σμιλεύσω και να ξεφλουδίσω τα στρώματα μου και να έρθω σε επαφή με το δικό μου μονοπάτι ψυχής. Την ίδια χρονιά, γνώρισα την Amar Dev Kaur Μαρίνα Κτίστη. Ένιωσα και νιώθω βαθιά μέσα μου, πως αυτή η υπέροχη Ύπαρξη, είναι το βάλσαμο και ο φάρος στις τρικυμίες της καρδιάς μου. Το 2013, γνώρισα την αγαπημένη μου δασκάλα Ρόζα Ποιμενίδου και εκεί άρχισε να ξεδιπλώνεται μπροστά μου ένα καινούριο πεδίο δυνατοτήτων, εμπειριών, ξεκλειδώματος και ανοίγματος. Εμβάθυνα στην πρακτική μου πιο συστηματικά, παρακολουθώντας μαθήματα Hatha Yoga, Kundalini Yoga και ήμουν μέλος στη ομάδα διαλογισμού.

Το 2016, μυήθηκα στους δύο βαθμούς Αρχαγγελικού Reiki, στο «Αγγέλων Φως» μέσω της Μαρίας Χρυσάφη. Το 2017-2018 μυήθηκα στους δύο βαθμούς του συστήματος Φυσικής Θεραπείας Usui Reiki και τον Μάρτιο 2021 προχώρησα στο πρώτο μέρος του τρίτου βαθμού, μέσω της Ρόζας Ποιμενίδου. Το δικό μου θεϊκό δώρο ξεκίνησε να αναδύεται από το 2018: η εκπαίδευση μου στο Kundalini Υoga Τeachers Training – Level 1, as taught by Yogi Bhajan στο Kundalini Yoga Center «Guru Ram Das Ashram» πραγματοποιήθηκε με τη δασκάλα μου Amar Dev Kaur Μαρίνα Κτίστη και άλλους αξιόλογους δασκάλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είμαι πιστοποιημένη δασκάλα Level 1 από το KRI και μεγάλη μου επιθυμία είναι να προχωρήσω στο Level 2. Από τον Φεβρουάριο του 2020, διδάσκω Kundalini Yoga στο Navasana Yoga Shala, στην Αμφιάλη Κερατσινίου διαδικτυακά και δια ζώσης, καθώς και σε ιδιαίτερα μαθήματα δια ζώσης στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και διαδικτυακά. Τον Μάρτιο του 2022, ξεκίνησα την εκπαίδευση μου στο Thai Massage με την Μπέττυ Παπαδοπούλου και βιώνω με όλες μου τις αισθήσεις έναν νέο κόσμο θεραπείας, ανακούφισης και αναζωογόνησης να ξεδιπλώνεται μπροστά μου και να τον μοιράζω απλόχερα. Είμαι πλημμυρισμένη από χαρά, αγάπη, φως, ευγνωμοσύνη, αφθονία και πληρότητα για όλα όσα προετοιμάζονται και υλοποιούνται. Μία από τις αποστολές της ζωής μου που μου έχει ανατεθεί από τ’ Ουράνια, είναι να μεταλαμπαδεύσω με αγάπη και ταπεινότητα τις γνώσεις μου στους συνανθρώπους μου σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.

T 6986038311

Email: taniafytrou@gmail.com

https://manpreetshaktikaur.wordpress.com