ΚΥΤΑ Ελλάς

Σύλλογος Δασκάλων Κουνταλίνι Γιόγκα Ελλάδας

Βασιλική Κονταράκη Jai Joti Kaur

H Jai Joti Kaur (Βασιλική Κονταράκη) γεννήθηκε στην Αθήνα και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το χορό, σπούδασε Συντήρηση Έργων Τέχνης, Ενδυματολογία και Σχέδιο Μόδας. Έχει εργαστεί για το Υπουργείο Πολιτισμού και το Μουσείο Μπενάκη κι έχει συνεργαστεί με αρχιτέκτονες, γλύπτες και σχεδιαστές.
Η επαφή της με τη yoga ξεκίνησε το 2004 με δασκάλα τη Νότα Σιοτρόπου Γεωργίου. Από το 2015 παράλληλα με την Εκπαίδευση KYTT Level1 με δασκάλα την Amar Dev Kaur, ξεκίνησε να μοιράζεται τις τεχνικές της Kundalini Yoga σε εβδομαδιαία βάση. Από το 2016 είναι μέλος της ομάδας δασκάλων του Guru Ram Das Ashram στην Αθήνα και από το 2018 βρίσκεται στη διαδικασία παρακολούθησης του ΤΤ Level2 στην Ελλάδα και την Ιταλία. Παράλληλα έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Sat Nam Rasayan και Ταντρικής Αριθμολογίας.
Εκτός από τη διδακαλία της ΚΥ, ασχολείται με το σχεδιασμό ρούχων και αξεσου μαντρασ. ισχυρποιπάρ, με την custom made κατασκευή mala, βασιζόμενη στην Αριθμολογία για την επιλογή των πετρωμάτων και των ημιπολύτιμων λίθων κι ενεργοποιώντας τα με ισχυρά mantras. Επίσης αγαπάει πολύ την ιαπωνική ανθοδετική τέχνη Ikebana και τη ζωγραφική.

Μέσ’από την ενασχόλησή της με τα καλλιτεχνικά και μέσ΄από τη διδασκαλία, της δίνεται η δυνατότητα να συνδέεται με την Αλήθεια της, δημιουργώντας ομορφιά, αρμονία και εξύψωση γύρω της.

Στόχος της είναι να εμπνεύσει ανθρώπους που ζουν έντονα, ώστε να μπορούν να χαλαρώνουν, ν’ανακουφίζονται από το στρες της καθημερινότητας κι από τις σωματικές εντάσεις, να αναπνέουν σωστά και να ζουν τη ζωή τους με χαρά, ανακαλύπτοντας τη δημιουργική τους έκφραση.

Email: v_kontaraki@hotmail.com