ΚΥΤΑ Ελλάς

Βασιλική Βαϊδου Charan

Η αναζήτηση της εσωτερικής ισορροπίας και της αλήθειας στους ανθρώπους γύρω μου είναι κάτι που με απασχολούσε από παιδί.

Η πρώτη μου ουσιαστική επαφή με την εσωτερική αναζήτηση έγινε το 1989 στη σχολή των Γνωστικών. Η σχέση μου με την αίσθηση της αναπνοής και τις ασκήσεις προσοχής και παρατήρησης του νου, μου άλλαξε την ζωή μέσα σε έξι μήνες. Αυτό μου εδραίωσε την πεποίθηση ότι όλη η γνώση είναι μέσα μας, αρκεί να την εμπιστευθούμε, σαν μια δύναμη που στηρίζει την πορεία μας.

Η πρώτη μου επαφή με την Κουνταλίνι γιόγκα έγινε στην Αθήνα, το 2002 σε ένα workshop Pranayama, με την Νότα Γεωργίου.

Το 2005, η Καλλιόπη Ριζοπούλου άνοιξε ένα χώρο Κουνταλίνι γιόγκα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η Κουνταλίνι γιόγκα ήταν για μένα έρωτας με την πρώτη ματιά. ΄Εχει μάντρα, αναπνοή, άσκηση, διαλογισμό, ακριβώς ό,τι χρειάζομαι για να δυναμώσω το σώμα μου, για να ησυχάσω το νου μου, για να αγγίξω την απειροσύνη μου.

Το 2007- 2008 η Αμαρντέβ Μαρίνα Κτίστη οργάνωσε το πρώτο της teacher training στην Ελλάδα το οποίο και παρακολούθησα. Το 2011-2015 εκπαιδεύτηκα και στο δεύτερο επίπεδο.

Εργάστηκα για είκοσι χρόνια στο χώρο του βιβλίου. Από το 2008 είμαι πιστοποιημένη δασκάλα της Κουνταλίνι γιόγκα. Πλέον, ασκούμαι και διδάσκω καθημερινά στη Θεσσαλονίκη, στο κέντρο γιόγκα Ηλίανθος, όπου είμαι και ιδρυτικό μέλος.

T 6937459348

Email: vaivasiliki@yahoo.gr