Δάσκαλοι 5ου Φεστιβάλ

Η Amar Dev Kaur Μαρίνα Κτίστη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

-Αρχικά, σπούδασε επικοινωνία με ειδικότητα στα ΜΜΕ και τις Δημόσιες Σχέσεις και εργάστηκε στον κλάδο των επιχειρήσεων. Παράλληλα, έκανε σπουδές Yποκριτικής και Θεάτρου στην Ελλάδα και στην Ιταλία.

 -Το 1996, στην Ιταλία, γνώρισε προσωπικά τον Yogi Bhajan, έγινε άμεση μαθήτριά του και βυθίστηκε στην επιστήμη της Κουνταλίνι Γιόγκα με συνεχή μελέτη και προσωπική άσκηση. Εκπαιδεύτηκε και άρχισε να διδάσκει Κουνταλίνι Γιόγκα το 1998, στην Ιταλία. Το 1999 έφερε την Κουνταλίνι Γιόγκα στην Ελλάδα και αφιερώθηκε στη διάδοσή της.

-Mε την ευχή και την καθοδήγηση του ίδιου του Yogi Bhajan, ίδρυσε το 1999, μαζί με τον Hari Simran Singh Khalsa, το Guru RamDas Ashram, το πρώτο κέντρο της Κουνταλίνι Γιόγκα στην Ελλάδα.

-Eκπαιδεύει δασκάλους της Κουνταλίνι Γιόγκα (Lead Teachers Trainer Level 1 & 2) και είναι μέλος της Ακαδημίας των Εκπαιδευτών Δασκάλων του KRI -Kundalini Research Institute “Academy of Trainers”.

-Διδάσκει θεματικά workshops Γιόγκα και διαλογισμού και εξειδικευμένα retreats.

-Έχει επιπλέον ειδικότητα στη Γιόγκα για εγκύους και παιδιά.

-Σε ατομικές συνεδρίες προσφέρει: τo «Spiritual Fitness» & τo «Healing Hands»

– Αναπτύσσει το project του Spiritual Theatre, κατόπιν υποδείξεως του ίδιου του Yogi Bhajan.

-Το 2008, στο Ευρωπαϊκό Kundalini Yoga Festival, τιμήθηκε από την Διεθνή Ένωση Δασκάλων της Κουνταλίνι Γιόγκα ΙΚΥΤΑ με το “ΙΚΥΤΑ TEACHER RECOGNITION” για την προσφορά της στη διατήρηση της ακεραιότητας και τη διάδοση της διδασκαλίας της Κουνταλίνι Γιόγκα στην Ελλάδα.

-Διδάσκει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στα ελληνικά, αγγλικά και ιταλικά.

H Jai Joti Kaur (Βασιλική Κονταράκη) γεννήθηκε στην Αθήνα και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το χορό, σπούδασε Συντήρηση Έργων Τέχνης, Ενδυματολογία και Σχέδιο Μόδας. Η επαφή της με τη yoga ξεκίνησε το 2004 με δασκάλα τη Νότα Σιοτρόπου Γεωργίου. Από το 2015 παράλληλα με την Εκπαίδευση KYTT Level1 με δασκάλα την Amar Dev Kaur, ξεκίνησε να μοιράζεται τις τεχνικές της Kundalini Yoga σε εβδομαδιαία βάση. Από το 2016 είναι μέλος της ομάδας δασκάλων του Guru Ram Das Ashramστην Αθήνα και από το 2018 βρίσκεται στη διαδικασία παρακολούθησης του ΤΤ Level2.  Παράλληλα έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Sat Nam Rasayan και Ταντρικής Αριθμολογίας.Εκτός από τη διδακαλία της ΚΥ, ασχολείται με το σχεδιασμό ρούχων για yoga, με την custom made κατασκευή mala από πετρώματα και ημιπολύτιμους λίθους, με την ιαπωνική ανθοδετική τέχνη Ikebana και με τη ζωγραφική.

Μέσα από την ενασχόλησή της με τα καλλιτεχνικά και μέσ΄από τη διδασκαλία, της δίνεται η δυνατότητα να συνδέεται με την Αλήθεια της, δημιουργώντας ομορφιά, αρμονία και ισορροπία γύρω της.

Στόχος της είναι να εμπνεύσει ανθρώπους που ζουν έντονα, ώστε να μπορούν  να χαλαρώνουν, να ανακουφίζονται από το στρες της καθημερινότητας κι από τις σωματικές εντάσεις, να αναπνέουν σωστά και να ζουν τη ζωή του δημιουργικά και χαρούμενα.

Surinderpal Singh

Το 1999 άρχισε να ασκεί την Κουνταλίνι Γιόγκα (ΚΓ) στη Γερμανία.

Κατά την άσκηση της KΓ πήγε επίσης στη Βιπάσσανα, που τον έκανε να ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη και την Ελβετία.

Άλλοι σημαντικοί δάσκαλοι στην πορεία του είναι ο Atma Singh στην KY και ο Roberto Cagliero στο Sat Nam Rasayan.

Ο Akia Akal Singh Khalsa από τον Καναδά ήταν μια σημαντική υποστήριξη στην εξέλιξη του, προτού γυρίσει στο Dzogchen.

Αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με έναν τοπικό δάσκαλο.

Bhangra Yoga Dance

Χορός της Χαράς, Θεραπείας και Γείωσης

Η Anastasia Kulenko Siri Santokh εργάζεται μέσω κίνησης, αναπνοής, αφής, ήχου και διαλογισμού ως ολιστική θεραπεύτρια και δασκάλα γιόγκα.

Είναι εκπαιδευμένη και πιστοποιημένη ως δασκάλαχορού (ISTD), Holistic Massage Practitioner (OM), Reiki Master (HRA), Sound Healing Practitioner (PETTER HESS), SGC Reflexology Practitioner, Sat Nam Rasayan Practitioner,  Hatha Yoga Instructor,  Hypnotherapy Practitioner,  Breathwork  Facilitator.

Από το 2006 εξασκείται καθημερινά στη Kundalini Yoga.

Το 2009 ταξιδεύει στη «Γη της Λατρείας» Νέο Μεξικό όπου εκπαιδεύεται και πιστοποιείται ως δασκάλα της Kundalini Yoga. 

Από τότε η εικόνα του κόσμου μέσα της έχει σχηματιστεί. Και το λόγια του Yogi Bhajan της φωτίσουν το δρόμο: «Ο νους σου είναι ο υπηρέτης σου, το σώμα σου είναι το όχημα σου, το και η Ψυχή σου είναι η κατοικία σου.”

High Tech Yoga Kriya
Η τεχνολογία της Κουνταλίνι γιόγκα μέσα από τον ήχο και τις θέσεις των χεριών. Ακολουθούμε συγκεκριμένες διαδρομές και ξυπνάμε τα 8 βασικά μας ενεργειακά κέντρα. Μοιάζει λίγο με παιχνίδι, αλλά…παρατηρήστε, βιώστε και απολαύστε ό,τι έρχεται για εσάς.

 

Φρόσω Ματσούκα Seva Simran K.

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα γραφικές τέχνες και εργάστηκα στον τραπεζικό χώρο στην Ελλάδα και σε διεθνή οργανισμό στις Βρυξέλλες. Φοίτησα στην «Ακαδημία αρχαίας ελληνικής και παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής» και έχω παρακολουθήσει σεμινάρια, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, πάνω σε διάφορες εναλλακτικές-συμπληρωματικές θεραπευτικές μεθόδους . Από το 1995 προσφέρω θεραπείες Reiki, ρεφλεξολογίας και αρωματοθεραπείας. Είμαι περήφανη εθελόντρια της SAPT Hellas (Stray Action Pet Therapy) και με όλη την ομάδα δουλεύουμε για να έχουν καλύτερη ζωή τα παιδιά και τα ζώα. Ασκήθηκα για περίπου 15 χρόνια στο taichichuan και είχα μια σύντομη γνωριμία με την Hatha yoga. Η kundalini yoga το 2009, ήταν ταυτόχρονα αποκάλυψη και δώρο για μένα. Έτσι, το 2012 εκπαιδεύτηκα στο πρώτο επίπεδο δασκάλων από τον Atma Singh και την Atma Kaur και έλαβα πιστοποίηση από την K.R.I. Επίσης, εκπαιδεύτηκα στη Γαλλία, από τον ιδρυτή της “Kundalini over 50” Willem Wittstamn, για μαθήματα γιόγκα σε καρέκλα. Συμμετείχα σε Women Camps στην Ελλάδα και στην Ισπανία. Παρακολούθησα σεμινάριο Sat Nam Rasayan με τον Guru Dev Singh στην Ιταλία. Ολοκληρώνοντας σήμερα το δεύτερο επίπεδο δασκάλων, με τους ShivCharan S., Sohan K., SiriRam K. και Amar Dev K., βεβαιώνομαι όλο και περισσότερο πως είμαστε δάσκαλοι και μαθητές ταυτόχρονα. Και πως κάνουμε γιόγκα για να φυτέψουμε έναν καινούργιο σπόρο μεταμόρφωσης, θεραπείας και ελευθερίας.

De-stress techniques to help yourself out

When you are stressed, you have choices, either being stressed and getting down OR you can do something to break the pattern and shift. Many easy three-min start yoga techniques will be shared in this class that you can do anytime and anywhere. Those are your de-stress tool box to help yourself out.

Η Jasjot Kaur μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Ελλάδας και Ταϊβάν, απ’ όπου και κατάγεται. Λατρεύει τα ταξίδια και την Kundalini Yoga!

Το κινέζικο όνομά της είναι Ai-Yun, όπου “Ai” σημαίνει Αγάπη και “Υun” είναι Όλα τα πλάσματα του κόσμου.

“Jasjot” σημαίνει “εκείνη που με Δόξα και Ακτινοβολία σαν του Θεού, έχει προορισμό ν’ ανακαλύψει τον πραγματικό της εαυτό, την ψυχή της και σαν μέρος του Θεού, αφού πρώτα ενωθεί με το ΕΝΑ & με το Φως που οδηγεί τους πάντες, να βιώσει το δικό της Φως”.

Έχει αποκτήσει M.A. στις Διεθνείς Δημόσιες Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο του Cardiff.

Εργάστηκε στην πολυεθνική εταιρία ASUS, στο τμήμα PR. Αν και η εμπειρία της εκεί, την βοήθησε να καλλιεργήσει και να εξελίξει τις επικοινωνιακές και οργανωτικές της δεξιότητες, αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο της καρδιάς της και να εστιάσει στο πνευματικό της μονοπάτι. 

Βαδίζοντας στο μονοπάτι αυτό, ταξίδεψε για να παρακολουθήσει σεμινάρια κι εκπαιδευτικά προγράμματα σε διάφορες χώρες, όπως Ινδία, ΗΠΑ, Ταϊλάνδη, Ταϊβάν, Κίνα και χώρες της Ευρώπης.

Μέσα από την προσωπική της διαδρομή στην Kundalini Yoga, βρήκε την εσωτερική γαλήνη και το σθένος μέσα της, για να ανταπεξέρχεται στις προκλήσεις της σύγχρονης ζωής.

Με την Αγάπη και το Φώς που της χάρισαν τα “Ai” και “Jasjot” και σαν πιστοποιημένη πλέον Level One Associate Trainer Yoga Kundalini & Conscious Pregnancy (όπως διδάχτηκε από τον Yogi Bhajan) υπηρετεί την ανθρωπότητα, επαληθεύοντας το όνομά της.

Ανακούφιση από το στρές

Aλλάξτε εσείς οι ίδιοι την χημεία του οργανισμού σας για να έρθει σε ισορροπία.

Είμαι η Βασιλική Ad Nishan Παπαλέξη και διδάσκω Kundalini Yoga από το 2016, μέσα από την αγάπη μου για τον άνθρωπο και τις απεριόριστες δυνατότητές του.

Αρχικά σπούδασα σχέδιο μόδας, αλλά δεν ασχολήθηκα επαγγελματικά.

Εργάστηκα σε εταιρείες, με βασική υποχρέωσή μου την εξυπηρέτηση των πελατών και γραμματειακή υποστήριξη.

Ζώντας από κοντά τους έντονους εργασιακούς ρυθμούς, διαπίστωσα την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου, για μια μέθοδο διαχείρισης της απαιτητικής καθημερινότητάς του.

Ήρθα σ’ επαφή με την Kundalini Yoga και εντυπωσιάστηκα από την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητά της.

Αυτή την εποχή εμβαθύνω περισσότερο στην εκπαίδευσή μου, στο δεύτερο επίπεδο διδασκαλίας.

Αγαπώ τη φύση και την σύνδεση μαζί της.

Αγαπώ να μαθαίνω και ν’ αλλάζω διαρκώς.

Το όραμά μου, είναι να μεταδίδω στους ανθρώπους, τις τεχνικές που θα τους οδηγήσουν να ζουν με χαρά και να εξελίσσονται ως συνειδητές υπάρξεις.

Αναζωογόνηση του νευρικού συστήματος

Αυτή η κρίγια ενισχύει τις αντοχές σας και αναζωογονεί το νευρικό σας σύστημα. Χαλαρώνει το σφίξιμο των ώμων, ενισχύει το κέντρο της καρδιάς και βοηθά να ανοίξουν μπλοκαρισμένες περιοχές των πνευμόνων.

Ονομάζομαι Βάσω Βαϊδου.

Η πρώτη μου ουσιαστική επαφή με τον εσωτερική  αναζήτηση έγινε το 1989 στη σχολή των γνωστικών. Η σχέση μου με την αναπνοή και με  ασκήσεις προσοχής και παρατήρησης του νου, μου άλλαξαν την ζωή μέσα σε έξι μήνες.

Αυτό μου εδραίωσε την πεποίθηση μου ότι όλη η γνώση είναι μέσα μας.

Από τότε παρακολούθησα πολλά σεμινάρια ψυχολογίας και αυτογνωσίας. Μέσα από αυτή τη διαδρομή το 2002 έφτασα στην Κουνταλίνι γιόγκα και στη συνέχεια εκπαιδεύτηκα στο 1ο και στο 2ο επίπεδο δασκάλων.

Από το 2008 είμαι πιστοποιημένη δασκάλα της Κουνταλίνι γιόγκα. Ασκούμαι και διδάσκω καθημερινά στη Θεσσαλονίκη.

Είμαι ιδρυτικό μέλος του κέντρου Υoga Ηλίανθος

Η Kουνταλίνι γιόγκα είναι η πιο ολοκληρωμένη τεχνογνωσία για να ξεκλειδώσεις αυτή τη γνώση και να ζήσεις την ζωή σου σαν πρωταγωνιστής.

Σειράασκήσεων για Χαλαρωτική κίνηση

Μια πολύ όμορφη ακολουθία ασκήσεων (Kriya) που περιλαμβάνει αναπνοές, ρυθμική, χαλαρή και ελεύθερη κίνηση η οποία ενεργοποιεί και βοηθά στην κάθαρση του σώματος και του νού. Είναι σημαντικό να χαλαρώνουμε βαθιά σε καθημερινή βάσηαφού το άγχος που συσσωρεύεται μπορεί να προκαλέσει σωματικές και διανοητικές ανισορροπίες. Αυτό το σύντομο σετ γιόγκα είναι ένας όμορφος τρόπος για να απελευθερώσουμε την ένταση από το νου και από το σώμα.

Ελένη Chanan Dyal Ιωνά

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κύπρο. Σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων(BSc) και Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού (MSc). Είμαι μητέρα τριών υπέροχων αγοριών και θεωρώ την οικογένεια μας το πιο υπέροχο seva.

Τυχαία γνώρισα την Kundalini Yoga το 2015 και χάρηκα με αυτή τη μέθοδο «γυμναστικής». Καθώς ανακάλυπτα πως η «γυμναστική»δεν ήταν γυμναστική του σώματος αλλά του Είναι, συνειδητά αποφάσισα πως θέλω να μελετήσω αυτή την τεχνολογία. Ένα χρόνο περίπου αργότερα ξεκίνησα την εκπαίδευση δασκάλων στο Château Anand στη Γαλλία (KRI Level 1 Certification ). Στη συνέχεια παρακολούθησα και άλλες εκπαιδεύσεις όπως Ρέικι, Yoga Nidra καθώς και την εκπαίδευση δεύτερου επιπέδου Mind&Meditation (KRI Level 2) μαζί με την αγαπημένη μας Amar Dev.

Στη ζωή ό,τι ζητήσεις έρχεται λένε και εγώ το πιστεύω. Ολοκληρώνοντας την πρώτη μου εκπαίδευση, αποφάσισα πως θέλω να μοιραστώ αυτή την εμπειρία με άλλους συνανθρώπους. Νιώθω ευγνώμων που έχω την ευλογία να διδάσκω Kundaliniκαι Nidra Yoga.

Συνεχίζω ακόμη να προτιμώ τα ζαχαροπλαστεία αντί τα γυμναστήρια όμως η μελέτη της αναπνοής, του μέσα μου, του αυτοπρογραμματισμού και του ανώτερου εαυτού γαληνεύουν την ψυχή μου. Πιστεύω πως η Γιόγκα είναι ένα υπέροχο ταξίδι που είναι κατάλληλο για όλους τους σωματότυπους και όλες τις ηλικίες.Θέλω να νιώθω αυτό που ήδη ξέρω, ότι μέσα μας έχουμε την Παντοδυναμία και την Πανσοφία και την Παναγάπη γιατί απλά είμαστε κομμάτι του ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ.

Διέγερση του Νεύρου της Ζωής.

Ένα σετ που δουλεύει στο ισχιακό για τόνωση της καρδιάς, βελτίωση της κυκλοφορίας των ποδιών και ανάπλαση. Θεραπευτικός Διαλογισμός με το μάντρα RA MA DA SA SA SE SO HUNG. Μια απλή άσκηση για την υπόλοιπη ζωή σου που σου δίνει την δύναμη να θεραπεύεις.

Ηρώ Ishwarjot Kaur Πριμικήρη

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1976. Σπούδασα Marine Biology (B.Sc) και Environmental Biology (M.Sc ) στην Ουαλία.Ο πρώτος μου πνευματικός δάσκαλός ήταν ο Άκης Κοτζαμάνης (ενεργοποίηση των τσάκρας, 1992). Ακολούθησαν πολλοί δάσκαλοι και εκπαιδεύσεις: The Silva Mind Control Method(2006, Π.Μεταξάτος), Αγγελικό Ρέικι I&II, Ρέικι I&II (2006-2007, Γ. Μυλωνάς), Βιοενεργειακή Διαγνωστική & Αυτοθεραπεία (2007, Ε. Μπακάλοβα), Agatsou Therapy (2011, Α.Τσεγκελή), Γιόγκα Γέλιου (2011, Β.Σκρέκου), Usui Reiki Ryoho Master Degree (2012, Γ.Ραουζαίος), Σχολή ΠΕΠΑ της Αγ.Πετρούπολης (το μυστικό πρόγραμμα του Σοβιετικού Στρατού,2004-2008), KundaliniyogaLevel1 (Karta Singh Khalsa, Gurprakash Singh, Guru Deva KaurKhalsa, 2014-2015).

Έχω δουλέψει:ως μεταφράστρια βιβλίων Εσωτερικής Αναζήτησης (εκδ. Κυβέλη),ως βιολόγος (Archellon,  Μομ, ΕΚΘΕ, Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας),ως δασκάλα Γιόγκα Γέλιου στο Club Γέλιου Αθήνας (2011-2014),για παιδιά στο Xmas Factory και σε εταιρείες,  στο θέατρο ερασιτεχνικά ως ηθοποιός (Θεατρική Ομάδα της Καλών Τεχνών 2010-20-14) και  επαγγελματικά ως κινησιολόγος.

Υπήρξα μαραθωνοδρόμος με 15 συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες, Ελληνικά Πρωταθλήματα και υπερμαραθωνίους. Στην γιόγκα στράφηκα για αποθεραπεία. Άρχισα με Hatha, Iyengar, Ashtanga και τέλος  Kundalini όπου και έμεινα.Έγινα μαθήτρια της Αμαρ Ντεβ το 2010 και κάνω μαζί της το Level 2.Έχω την σχολή Υoga Space (γιατί ο δάσκαλος βάζει τον Χώρο)στο Μοσχάτο όπου κάνω Κundalini Yoga, Reiki, Rebirthing και σεμινάρια σε συνεργασία με διάφορους δασκάλους και θεραπευτές.  Εδώ και 10 χρόνια πηγαίνω στην Gurdwara των Σιχ στον Ταύρο, όπου μαθαίνω τι είναι πραγματικά seva.

Απελευθέρωση της Αρνητικότητας και της Έντασης

Ελάτε να ολοκληρώσουμε μαζί αυτήν την ημέρα με μια κρίγια που μας βοηθάει να χαλαρώσουμε το νευρικό σύστημα, να εκτονώσουμε την περίσσεια ένταση, να απελευθερώσουμε τον νου μας από ανησυχία και αρνητικότητα και να προετοιμαστούμε για έναν παραγωγικό ύπνο!

Κατερίνα Καρασμάνη

Η αναζήτηση της σύνδεσης σώματος και νου ξεκίνησε από την παιδική ηλικία και  βρήκε έκφραση στο χορό.Έτσι το 2004 αποφοίτησα από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου». Καθώς εργαζόμουν ως δασκάλα χορού και χορεύτρια προέκυψε η ανάγκη εμβάθυνσης στη σχέση σώματος, νου και ψυχής.

Η γιόγκα ήρθε να καλύψει αυτήν την ανάγκη μπαίνοντας δυναμικά στη ζωή μου όπου και το 2006-2007 παρακολουθώ την Σχολή Εκπαίδευσης Δασκάλων Χάθα Γιόγκα στο “Yoga and Budo Center” με τον Ανδρέα Προβελέγγιο  (Yoga Alliance 200h).Συνεχίζοντας την αναζήτηση συμμετείχα σε σεμινάρια Anusara Yoga, ανατομίας, θεραπευτικής γιόγκα, Ανατομία των Chakras και Pranayama.

Το 2011-2012 παρακολουθώ  το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Δασκάλων της Κundalini Yoga  (Level 1)  πιστοποιημένο από το Kundalini Research Institute (K.R.I.). Το ενδιαφέρον μου για την Κουνταλίνι γιόγκα συνεχίζεται καθώς από το 2013 συνεχίζω το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων στο level 2, έχοντας ολοκληρώσει τέσσερεις  θεματικές ενότητες και στο level 3 την ενότητα “21 stages of Meditation” Παράλληλα έχω  παρακολουθήσει πολλά μετεκπαιδευτικά σεμινάρια σε Ελλάδα με τους Hari Simran Singh,   Atma Singh, Shiv Charan Singh, Jiwan Shakti Kaur, SoHan Kaur, Carolyn Cowan και Γαλλία (European Kundalini Yoga Festival).

Διδάσκω αδιάκοπα από το 2007 χάθα, κουνταλίνι γιόγκα και διαλογισμό σε διάφορους χώρους όπως το Athens Yoga Center, Maroussi Yoga Studio, Suniai Yoga Center και φεστιβάλ του συλλόγου Γιόγκα Ελλάδος. Το μάθημά μου είναι εμπνευσμένο από όλους τους προικισμένους δασκάλους που είχα την τύχη να συναντήσω σε αυτό το μονοπάτι της εσωτερικής καλλιέργειας και ανάπτυξης.

Ανοίγομαι στην Απειροσύνη

Ο δρόμος για να ανοιχτείς στην Απειροσυνη περνά μέσα από το Κέντρο της Καρδιάς σου. Για να το ανοίξεις εκδηλώνοντας την αγάπη, χρειάζεται να καθαρίζεις το νου σου. Έτσι, θα δρας από την καρδιά σου.

Cleo Sat Kirtan Nicolopoulou

Μεγάλωσε στο Ξυλόκαστρο. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και τη Βαρκελώνη Γαλλική Φιλολογία  και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη  Γλωσσολογία  στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται έως σήμερα. Είναι μητέρα 3 παιδιών και υπηρετεί στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Με τον συναρπαστικό κόσμο της Κουνταλίνι Γιόγκα ήρθε σε επαφή το 2003, με την ευκαιρία της πρώτης της εγκυμοσύνης, ως μαθήτρια της Μαρίνας Amar Dev Κτίστη στο τμήμα της Συνειδητής Εγκυμοσύνης. Από τότε ασκείται ανελλιπώς και εκπαιδεύεται συνεχώς σε αυτή την πλούσια τεχνολογία χαρτογράφησης της ανθρώπινης ύπαρξης και συνειδητότητας.

Ολοκλήρωσε το α’ Επίπεδο Εκπαίδευσης δασκάλων του Kundalini Research Instituteμε εκπαιδευτές από την Ελλάδα και την Ιταλία, έχοντας εξειδικευτεί στην εφαρμογή της Kundalini Yoga για Εκπαιδευτικούς και για Γυναίκες στην Εμμηνόπαυση. Συνεχίζει το β’ επίπεδο εκπαίδευσης έχοντας ολοκληρώσει τις ενότητες «Vitality&Stress»και «Lifecircles&Lifestyle”.  Βιώνοντας τα μεταμορφωτικά δώρα της Κ.Γ. σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της από τα 2003 και εξής, διδάσκει Κουνταλίνι γιόγκα στη Θεσσαλονίκη, το Ξυλόκαστρο και, πλέον, διαδικτυακά.

Προσευχή Μέσα από την Καρδιά

Μέσα από το κέντρο της καρδιάς αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο μέσα από την ενότητα και όχι το διαχωρισμό, μέσα από την ποιότητα της συμπόνοιας, που κάνει την προσευχή μας πιο δυνατή.

Ονομάζομαι Μανταλένα Κουνίνη

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία. Εργάστηκα για πολλά χρόνια σαν στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρίες και τράπεζες.

Το 2000, η γέννηση της δεύτερης κόρης μου και μια σειρά από γεγονότα με οδήγησαν να σταματήσω τη δουλειά μου και να ασχοληθώ με το μεγάλωμα της. Αυτό στάθηκε η αρχή της διαδρομής μου, αρχικά με Μαθήματα Αυτογνωσίας και Ομάδες Προσωπικότητας (2000 – 2005).

Πεδία Ενασχόλησης:

  • Συνεδρίες Διαισθητικής Συμβουλευτικής
  • Ενεργειακοί καθαρισμοί προσωπικών χώρων
  • Συνεδρίες & σεμινάρια Ρέικι
  • Συνεδρίες Επανασυνδετικής Θεραπείας (Reconnective Healing)
  • Μαθήματα Kundalini Υοga και ειδικά Για ασθενείς με καρκίνο και επιχειρηματίες
  • Συντονισμός Ομάδων Διαλογισμού Mindfulness
  • Συντονισμός ομάδας Ενεργειακής Ενδυνάμωσης
  • Μετάφραση βιβλίων Kundalini Υοga
  • Διδασκαλία σεμιναρίων ενεργειακής ανάπτυξης και εξέλιξης

Τον Ιούλιο του 2015 εξέδωσα την πρώτη μου ποιητική συλλογή με τίτλο «Ταξίδι μου Ψυχής Μου».

Είμαι μητέρα τριών παιδιών.

Συνδέσου με την αρχέτυπη πρόθεση του φυσικού σου σώματος.

Το φυσικό σώμα είναι εδώ για να μας υποστηρίζει με χαρά και ζωτικότητα σε ό,τι χρειαζόμαστε στη ζωή μας. ΄Ενα από τα σημαντικότερα όργανα μας, το συκώτι, κρατά την αίσθηση της αυτοδύναμης. Σ΄αυτό το μάθημα θα βοηθήσουμε το συκώτι να απελευθερώσει τοξίνες και παλιά ενέργεια, ώστε να μπορεί να μας υποστηρίζει με όλο το δυναμικό του!

Όλγα Nam Joti.

Η σχέση αγάπης με την Κουνταλίνι γιόγκα ξεκίνησε για μένα το 2007 στη Θεσσαλονίκη και μ΄έφερε στην εκπαίδευση δασκάλων το 2012 στη Βαρκελώνη, χωρίς να έχω την πρόθεση να διδάξω μετά. Στη διάρκεια όμως αυτού του “ταξιδιού” έλαβα τόσα δώρα, ευλογίες, υποστήριξη και μαθήματα ζωής, που μετά αποφάσισα να τη μοιραστώ με όποιον/α το επέλεγε! Από τότε μοιράζομαι τα υπέροχα εργαλεία της Κουνταλίνι γιόγκα όπου βρίσκομαι. Η Κουνταλίνι γιόγκα είναι για μένα μια πρακτική που μας ριζώνει βαθειά στη γη, στο φυσικό μας σώμα και ταυτόχρονα μας συνδέει με την απέραντη συνειδητότητα της καρδιάς, με την ουσία αυτού που είμαστε. Και σε αυτό το πεδίο υπάρχουν αμέτρητα δώρα, ευλογίες, μαθήματα για καθέναν και καθεμία από εμάς. Με ευγνωμοσύνη γι αυτό που μου προσφέρθηκε από τους δασκάλους, συνεχίζω και ‘γω να το προσφέρω.

Χαλαρώνω και Τονώνω το Μεταβολισμό μου

Σε αυτό το μάθημα θα απελευθερώσουμε την ένταση και τη νευρικότητα. Παράλληλα θα τονώσουμε τη μεταβολική μας ικανότητα τόσο σε φυσικό επίπεδο, όσο και σε συναισθηματικό. Αυτό το σχετικά εύκολο σετ ασκήσεων περιλαμβάνει τεχνικές πραναγιάμα και επιδρά ευεργετικά στο ενδοκρινικό σύστημα.

Ρένα Ramjeet Χρυσικοπούλου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Visual Communication στη Γερμανία, όπου έζησε 10 χρόνια. Εργάστηκε επί 25 χρόνια στο δημιουργικό χώρο, με πιο σημαντικές στάσεις τη συμμετοχή της στο δημιουργικό γραφείο Pi6, καθώς και τη συμμετοχή της στην ομάδα Εικόνα και Ταυτότητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα.

Με την Kundalini Yoga συναντήθηκε το 2010 και πολύ γρήγορα έγινε αναπόσπαστο μέρος της ζωής της. Το 2016 ολοκλήρωσε την Εκπαίδευση Δασκάλων (επίπεδο Ι) με εκπαιδεύτρια την Μαρίνα Amar Dev Κτίστη. Σήμερα συνεχίζει την εκπαίδευσή της στο δεύτερο επίπεδο Εκπαίδευσης Δασκάλων, καθώς και στην Kundalini Yoga Therapy. Μέσα από την πρακτική και την άσκηση βίωσε τη μεταμορφωτική δύναμη της Kundalini Yoga, την οποία διδάσκει με αφοσίωση και αγάπη από το 2016. Από το 2019 ζει στo Κατάρ, από όπου διδάσκει online στα γερμανικά και στα ελληνικά.

Ολική εξισορρόπηση

Θα εργαστούμε για την εξισορρόπηση της αύρας, την αποβολή τοξινών, θα αναπτύξουμε μυϊκό συντονισμό και θα δώσουμε ισορροπία στον εγκέφαλο.

Είναι μια πρακτική για να μείνουμε συντονισμένοι και να πετύχουμε μια ενοποιημένη διανοητική προβολή, με μοναδική θετικότητα απέναντι στον εαυτό μας και στις καθημερινές μας εργασίες.

Χρήστος Jai Devpal Γιαννακόπουλος

Γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας το 1979.

Το 1999 μετακόμισε στην Αθήνα και σπούδασε Ηχοληψία και Μουσική Τεχνολογία.

Τα έτη 2006-2007 μυήθηκε στους δύο βαθμούς του Σύστηματος Usui Reiki, το οποίο και προσφέρει σε θεραπευτικές συνεδρίες.

Παράλληλα η αγάπη του για την φύση του ήχου τον οδήγησε να πάρει μέρος στα εκπαιδευτικά σεμινάρια του Peter Hess Institute, γνωρίζοντας για την χρήση του ήχου στην θεραπεία.

Το 2015 ξεκίνησε να ασκείται στην Hatha Yoga και στην συνέχεια ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την Kundalini Yoga.

Το 2018 πήρε μέρος και ολοκλήρωσε την Εκπαίδευση Δασκάλων 1ου επιπέδου στο Guru Ram Das Ashram με εκπαιδεύτρια την Μαρίνα Amar Dev Κτίστη. Σήμερα συνεχίζει την εκπαίδευση του στο 2ο επίπεδο Εκπαίδευσης Δασκάλων.

Όραμα και στόχος του είναι μέσα στις ανάγκες των καιρών να συνεχίσει να διδάσκει την επιστήμη της γιόγκα σε όλο και περισσότερους ανθρώπους με σκοπό την καλλιέργεια της αυταγάπης, για την βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας.

Ομορφιά: Αγγίζοντας την πηγή μέσα μας
 
Ένα σετ που ενδυναμώνει το φυσικό σώμα και σε φέρνει σε επαφή με την πεμπτουσία σου. Ο συνδυασμός αυτός ενισχύει την παρουσία σου και κάνει την ομορφιά σου να ακτινοβολεί εκ των έσω. Το σετ περιλαμβάνει σωματικές ασκήσεις, διαλογισμό και μάντρα.
 
(Ευέλικτο Επίπεδο Δυσκολίας – Αρχάριοι και Προχωρημένοι)

Η Κωνστάντζα Satdeep Kaur Μανιατοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Ξεκινώντας με αγάπη για τις τέχνες, τη ψυχή και τη φύση, αναζητώντας την ομορφιά και την αλήθεια, σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο, Δραματοθεραπεία Sesame και Δημιουργική Κλινική Εποπτεία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Παράλληλα, εμβάθυνε στην Κουνταλίνι γιόγκα και τον Πυρηνικό Σαμανισμό με αντίστοιχες σπουδές σε Ινδία, Ελλάδα και Αγγλία. Μέσα από την πολυετή εμπειρία της ως ψυχοθεραπεύτρια και δασκάλα γιόγκα, έχει εργαστεί με ανθρώπους όλων των ηλικιών σε διάφορα πλαίσια. Από τον Οκτώβριο του 2013 έχει επιστρέψει στην Πάτρα, όπου ασκεί ψυχοθεραπεία και διδάσκει γιόγκα.

Κρίση= Φόβος. Εσύ γνωρίζεις ποιο είναι το αντίθετό του; Η ΑΓΑΠΗ!

Στο μάθημα αυτό θα έχουμε τη χαρά να κάνουμε την εμπειρία του SoPurkh celestial communication, μιας θαυμάσιας διαλογιστικής πρακτικής με κίνηση και μουσική , σε χορογραφία της Adarsh Kaur Khalsa. Το SoPurkh CC μας ανοίγει τη δυνατότητα να αισθανθούμε πλήρεις και τέλειοι, ένα με τον εαυτό, τους άλλους, το Όλον και να έλξουμε θεϊκή αγάπη. Και ο φόβος δε θα έχει πια εξουσία σε αυτό το πεδίο ιερής ένωσης αρσενικού-θηλυκού, δράσης-παράδοσης, νου-ψυχής κι απόλυτης παρουσίας στο κέντρο μας και  στη δύναμή μας στο εδώ και στο τώρα .

Είμαι η Στέλλα. Arvind Satya είναι το πνευματικό μου όνομα. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου αγαπώ τα λουλούδια, τη θάλασσα, το χορό και τους ανθρώπους. Σε αυτήν την τελευταία βαθιά αγάπη για τους ανθρώπους έχει στηριχτεί και οποιαδήποτε επιλογή έχω κάνει μέχρι τώρα στον επαγγελματικό τομέα . Είμαι πάντα στην υπηρεσία των ανθρώπων, είτε μέσω της διδασκαλίας της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας στο παρελθόν,είτε μέσω της διεύθυνσης -εδώ και 24 χρόνια- ενός ξενοδοχείου δίπλα στη θάλασσα,είτε-τα τελευταία 5 χρόνια- μέσω της διδασκαλίας της kundalini yoga, η οποία κάνει την καρδιά μου να ανθίζει και την ψυχή μου να χορεύει. Σε σχέση με την kundalini yoga είχα τη μεγάλη χαρά και τιμή να κάνω μια 5χρονη βαθιά μεταμορφωτική μαθητεία δίπλα στη Μαρίνα Amar Dev Κτίστη, με την οποία ολοκλήρωσα την εκπαίδευση 1ου επιπέδου το 2016 καθώς και τις 4 από τις 5 ενότητες του 2ου επιπέδου, το οποίο ολοκληρώνω σε λίγο καιρό. Παράλληλα είμαι πιστοποιημένη θεραπεύτρια Sat Nam Rasayan 1ου επιπέδου, Usui Reiki 2ου βαθμού και Thai Yoga massage καθώς και κάτοχος πιστοποίησης Advanced Tantric Numerology.Μιας και για την ώρα μοιράζω τη ζωή μου μεταξύ Αθήνας όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα και Πάρου όπου βρίσκεται η ξενοδοχειακή μονάδα εποχικής λειτουργίας της οποίας είμαι υπεύθυνη, διδάσκω kundalini yoga online στα ελληνικά και στα αγγλικά. Διδάσκω επιθυμώντας να φέρω τους ανθρώπους, μέσω των διδασκαλιών , σε επαφή με την αυθεντικότητα κι ελευθερία τους, με την αγάπη για τον εαυτό και για τους άλλους καθώς και με τη χαρά και το πάθος για την ίδια τους τη ζωή.  Σατναμ!

Ονομάζομαι Σταύρος Τσάτσας

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1978 και έχω σπουδάσει Δημοσιογραφία στο Αθηναϊκό Κέντρο Δημοσιογραφίας & Επικοινωνίας.

Ξεκίνησα την ενασχόληση μου με τεχνικές ρείκι και τάι τσι στη Λα Λίνεα της Ανδαλουσίας το 2012, ενώ παράλληλα ασκήθηκα σε διάφορες μεθόδους διαλογισμού και οραματισμού.Το 2012 ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με τη φιλοσοφία και πρακτική της γιόγκα και αποφάσισα να εξειδικευτώ στη διδασκαλία της.

Το 2015 παρακολούθησα το σεμινάριο εκπαίδευσης δασκάλων Kundalini Yoga επιπέδου Ι 200 ωρών, το οποίο ολοκλήρωσα επιτυχώς τον Ιανουάριο 2017. Παράλληλα, ξεκίνησα να διδάσκω γιόγκα σε ομάδες ατόμων με εξειδίκευση στο αντιστρές και στους εθισμούς.

Έχοντας δει τα αποτελέσματα της Κουνταλίνι Γιόγκα σε ό,τι αφορά την αποτοξίνωση νου και σώματος, στόχος μου είναι η διδασκαλία μίας ολοκληρωμένης πρακτικής που θα περιλαμβάνει γιόγκα και διαλογισμό σε συνδυασμό με εξειδικευμένες διατροφικές συμβουλές.

Ο Γιατρός του Εγκεφάλου

Μία κρίγια που θεραπεύει το νου. Μα πως θεραπεύεται ο νους; Μέσα από την αποτελεσματική επικοινωνία του αληθινού εαυτού έχοντας τιμιότητα και αποδίδοντας ελευθερία στην ύπαρξη. Όταν τα δύο ημισφαίρια του νου μπορούν να είναι συγχρονισμένα και έτσι μια όμορφη σχέση ισορροπίας μπορεί να γεννηθεί από το μικρόκοσμο για το μακρόκοσμο και αντιστρόφως

H Κωνσταντίνα Δήμου (Sat Ravi Kaur) σπούδασε αρχικά Επικοινωνία με ειδικότητα τα ΜΜΕ τη ψυχολογία και εργάστηκε στον κλάδο των επιχειρήσεων με ειδίκευση στην ανθρώπινη επικοινωνία και τις δημόσιες σχέσεις. Παράλληλα έκανε σπουδές Θεάτρου και συγγραφής σε όλα τα είδη γραφής. Είναι συγγραφέας ιστοριών που συσχετίζονται με την ψυχή και την πνευματική υπόσταση του ανθρώπου. Είναι πνευματική επικοινωνός, αγγελικής συμβουλευτικής της ακαδημίας Κρύων.

            Είναι ολιστική θεραπεύτρια, Θεραπευτικού αγγίγματος Χριστικής ενέργειας, πρακτικός SRT (θεραπεία πνευματικής ανταπόκρισης), ρέικι, είναι Lightarian Reiki Master Teacher, Reiki Ryoho Master Teacher, Karuna Reiki Master Teacher, συντονίστρια διαλογισμών και συμβουλευτικής μέσα από τους ήχους των ιερών μάντρα που την οδήγησε στην ενασχόληση με την Κουνταλίνι Γιόγκα επιπεδου 1, (instructor 220h), Επιπέδου 2, (Practitioner 300h που εξελίσσεται). Έχει εκπαιδευτεί στη διδασκαλία της Χάθα γιόγκα 400 εισαγωγικών ωρών με τη μέθοδο του Λωτού. Έχει παρακολουθήσει workshops στη Κουνταλίνι Γιόγκα  Jai Dev Singh πάνω στο Ακτινοβόλο Σώμα και την Αγιουβέρδα. Για τη γλώσσα του σώματος και την ευαισθητοποίηση πάνω στη γυναικεία φύση, “Είμαστε Ορμόνες” με την Jiwan Shakti Kaur και την “Κόκκινη Τέντα” με τη Satya Kaur στη Γαλλία και την Πορτογαλία και η γνώση ακόμη συνεχίζεται πάνω στις αυθεντικές ανθρώπινες σχέσεις, τους κύκλους ζωής(ζωή, θάνατος, τρόπος ζωής), ζωτικότητα και στρες, Νους και διαλογισμός, συνειδητη επικοινωνία με τον Chiv Charan Singh μέσα από το μονοπάτι της Κουνταλίνι Γιόγκα…

Μιλάει Αγγλικά(Άριστα), Ιταλικά(Καλά), Ισπανικά(Πολύ καλά) και Γαλλικά(Λίγα).

Φροντίζοντας τον εαυτό.

Ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα και την ικανότητα να θεραπευτεί μόνος του. Αυτό έχουμε την ευθύνη να αναδείξουμε με περίσσεια ευλάβειας και ταπεινότητας αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα το απίστευτο κουράγιο που χρειάζεται για να επιτρέψει κάποιος να προχωρήσει καλλιεργώντας νέες συνήθειες που υπηρετούν την ψυχή και το πνεύμα. Σας προτείνω να διαθέσουμε από κοινού το κουράγιο και τη θέληση να φροντίσουμε τον εαυτό μας.

Kalliopi Sat Akal Rizopoulou

Γεννήθηκε στη Βέροια το 1963. Πορεύτηκε σε δρόμους ασύμβατους και απρόβλεπτους. Συναντήθηκε τυχαία με την Kundalini Yoga, σαν άλλης ζωής υπόσχεση, στο κέντρο της Ευρώπης. Εκεί ξεκίνησε το συναρπαστικό ταξίδι της διδασκαλίας πριν από 19 χρόνια. Εκπαιδεύτηκε στα επίπεδα I και II, στη Γιόγκα για εγκύους, Γιόγκα για μετά την εγκυμοσύνη, Sat Nam Rasayan, στη χρήση Gong και ηχοσκευών καθώς και σε μία σειρά θεραπευτικών μασάζ. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2005 και ίδρυσε το Κέντρο Κουνταλίνι Γιόγκα που λειτουργεί εδώ και 16 χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Διοργάνωσε 2 φορές την εκπαίδευση δασκάλων για το Level Ι και για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Level II στα οποία συμμετέχει και σαν δασκάλα.
Οδηγός της στα πνευματικά μονοπάτια οι ανθρώπινες αξίες όπως αυτές αναδεικνύονται από τη διδασκαλία του Yogi Bhajan.
Στήριγμά της η αγάπη της οικογένειάς της και μεγάλη της χαρά η εξέλιξη και πρόοδος των δεκάδων μαθητών και δασκάλων που ξεκίνησαν την προσπάθειά τους από το κέντρο της

Ταξίδι στη Θεραπευτική Γιόγκα

Αναπάντεχα ο χρόνος γίνεται δημιουργός της χαλάρωσης, της ηρεμίας και της ανακούφισης. Ανώδυνα η θεραπεία με βρίσκει καθώς με διαπερνά η γαλήνη και η δόνηση της αγάπης.

Η Κατερίνα Λυγγερίδου, συνιδρύτρια του Ινστιτούτου Θεραπευτικής Γιόγκα, ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τη γιόγκα το 2005. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα θεραπευτικής γιόγκα με μετεκπαίδευση 550 ωρών στο Minded Institute στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε με ευπαθείς ομάδες (πρόσφυγες, κακοποιημένες γυναίκες, βετεράνους πολέμου). Ειδικεύεται στη γιόγκα για την ψυχική υγεία και χρόνιες παθήσεις, και εκπονεί προγράμματα για την ψυχική υγεία (κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, αγχώδη διαταραχή). Διδάσκει επίσης Hatha Yoga, με ειδίκευση στη γιόγκα για άτομα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, την οποία διδάσκει στην Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Μελετών τα τελευταία 12 χρόνια.

Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της στη διδασκαλία της Kundalini Yoga, Yin Yoga και Yoga Nidra σε Ελλάδα και εξωτερικό, και έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια παιδικής γιόγκα. Έχοντας έρθει σε επαφή με διαφορετικά συστήματα γιόγκα, πιστεύει ότι καθένα από αυτά είναι απαραίτητο και συντελεί στην ανθρώπινη υγεία και ευεξία, γι’ αυτό και στο μάθημά της εντάσσει στοιχεία από όλα αυτά τα συστήματα ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας.

Ως σύμβουλος ψυχικής υγείας με ειδίκευση στην απεξάρτηση, συνδυάζει τις γνώσεις της συμβουλευτικής με τις πρακτικές της γιόγκα για μία ολιστική προσέγγιση του ανθρώπινου ψυχισμού και διδάσκει σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης (συνδυασμός θεραπευτικής γιόγκα και ψυχοδράματος) σε συνεργασία με ψυχολόγους και ψυχιάτρους.

Τα τελευταία χρόνια, το ενδιαφέρον της προσανατολίζεται στο θεραπευτικό κομμάτι της γιόγκα, με ειδίκευση στους ογκολογικούς ασθενείς και στις νευρολογικές παθήσεις, εστιάζοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς και με απώτερο στόχο τη θεραπεία. Υποστηρίζει ένθερμα ότι η γιόγκα μπορεί να δουλέψει επικουρικά με τον ιατρικό κλάδο, και όνειρό της είναι η διάδοση και ένταξη της θεραπευτικής γιόγκα στα νοσοκομεία. Στο πλαίσιο αυτό, από το 2017 συνεργάζεται με το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς όπου εκπονεί προγράμματα για ογκολογικούς ασθενείς και παράλληλα προσφέρει συνεδρίες θεραπευτικής γιόγκα για ασθενείς σε δωμάτια, στη βραχεία νοσηλεία και στην αίθουσα του ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ για ογκολογικούς ασθενείς και τους συνοδούς τους.

Στο Κέντρο Θεραπευτικής Γιόγκα διδάσκει γιόγκα σε ομάδες ενηλίκων και ατομικά, και υλοποιεί θεραπευτικά προγράμματα. Παράλληλα, παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης σε ενηλίκους. Όραμά της είναι η μελέτη και ανάλυση της επιστήμης της γιόγκα έτσι ώστε να μπορέσει να εξηγηθεί με ιατρικούς όρους και να αφομοιωθεί ως θεραπευτικό εργαλείο, επικουρικό της ιατρικής.

21:00-22:00

Ομαδικός θεραπευτικός Διαλογισμός        Ra Ma Da Sa και ανταλλαγή εντυπώσεων!

Ένας διαλογισμός διάρκειας 11 λεπτών αφιερωμένος στη θεραπεία της Αναστασίας.

Θα αξιοποιήσουμε τη διαπεραστική δύναμη του ήχου αλληλεπιδρώντας με τον αιθέρα για να στείλουμε την πιο δυνατή μας ευχή στη μικρή μας φίλη. Ο διαλογισμός αυτός έχει ιδιαίτερη θεραπευτική επίδραση και σε ατομικό επίπεδο για κάθε συμμετέχοντα.

Ελάτε να κλείσουμε το διήμερο με μια προσφορά μέσα από την καρδιά μας, και μετά να μοιραστούμε τις εντυπώσεις μας από όλο το φεστιβάλ. Σατ Ναμ!

Τάνια Φύτρου Manpreet Shakti Kaur

Γεννήθηκα στην Αθήνα και κατάγομαι από τη μαγική Σαντορίνη, από το πιο ξακουστό ψηλότερο χωριό του νησιού, τον Πύργο Καλλίστης. Από το 1993-2002 και το 2014-2015, ασχολήθηκα με τη μουσική και ιδιαίτερα με το αρμόνιο και το δίσκαλο αρμόνιο, στον Φίλιππο Νάκα. Το 2007-2009, σπούδασα στη «Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων Σιβιτανίδειος» ως Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής. Έπειτα, από το 2012 ξεκίνησα τις καλλιτεχνικές μου σπουδές στη Φωτογραφία, παίρνοντας το 2014 Υποτροφία στη Σχολή Φωτογραφίας «Orama Photography Studies» και συνεχίζοντας σταθερά εκεί για τρία χρόνια δίπλα σε αξιόλογους φωτογράφους και δασκάλους. Η Φωτογραφία είναι ψυχοθεραπεία για μένα και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μου. Η Kundalini Yoga, μπήκε στη ζωή μου με έναν αγαπησιάρικο και μυσταγωγικό τρόπο το 2012, σαν ανεμοστρόβιλος αλλαγών και νέων ξεκινημάτων, «ισοπεδώνοντας» κομμάτια του παρελθόντος μου. Με έφερε από την πρώτη στιγμή απέναντι στον εαυτό μου για να σμιλεύσω και να ξεφλουδίσω τα στρώματα μου και να έρθω σε επαφή με το δικό μου μονοπάτι ψυχής.

Την ίδια χρονιά, γνώρισα την Μαρίνα Amar Dev Κτίστη. Ένιωσα και νιώθω βαθιά μέσα μου, πως αυτή η υπέροχη ύπαρξη, είναι το βάλσαμο και ο φάρος στις τρικυμίες της καρδιάς μου. Το 2013, γνώρισα την αγαπημένη μου δασκάλα Ρόζα Ποιμενίδου και εκεί άρχισε να ξεδιπλώνεται μπροστά μου ένα καινούριο πεδίο δυνατοτήτων, εμπειριών, ξεκλειδώματος και ανοίγματος. Εμβάθυνα στην πρακτική μου πιο συστηματικά, παρακολουθώντας μαθήματα Hatha Yoga, Kundalini Yoga και ήμουν μέλος στη ομάδα διαλογισμού. Το 2016, μυήθηκα στους δύο βαθμούς Αρχαγγελικού Reiki, στο «Αγγέλων Φως» μέσω της Μαρίας Χρυσάφη. Το 2017-2018 μυήθηκα στους δύο βαθμούς του συστήματος Φυσικής Θεραπείας Usui Reiki και τον Μάρτιο 2021 προχώρησα στο πρώτο μέρος του τρίτου βαθμού, μέσω της Ρόζας Ποιμενίδου. Το δικό μου θεϊκό δώρο ξεκίνησε να αναδύεται από το 2018: η εκπαίδευση μου στο Kundalini Υoga Τeachers Training – Level 1, as taught by Yogi Bhajan στο Kundalini Yoga Center «Guru Ram Das Ashram» με τη δασκάλα μου Μαρίνα Amar Dev Κτίστη και άλλους αξιόλογους δασκάλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεγάλη μου επιθυμία είναι να προχωρήσω στο Level 2. Από τον Φεβρουάριο του 2020, διδάσκω Kundalini Yoga στο Navasana Yoga Shala, στην Αμφιάλη Κερατσινίου διαδικτυακά και δια ζώσης. Από τον Ιούλιο του 2021 ξεκίνησα ιδιαίτερα μαθήματα διαδικτυακά και δια ζώσης. Είμαι πλημμυρισμένη από χαρά, αγάπη, φως, ευγνωμοσύνη, αφθονία και πληρότητα για κάθε μάθημα που προετοιμάζεται, υλοποιείται και ολοκληρώνεται. Μία από τις αποστολές της ζωής μου που μου έχει ανατεθεί από μικρή ηλικία, από τ’ Ουράνια, είναι να μεταλαμπαδεύσω με αγάπη και ταπεινότητα τις γνώσεις μου στους συνανθρώπους μου σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.